Hitta Läkemedel - Information För Förskrivare Login

Listing Results Hitta Läkemedel - Information För Förskrivare Login

About 19 results and 3 answers.

‎Hitta Läkemedel - Information för förskrivare on the App

5 hours ago ‎Read reviews, compare customer ratings, see screenshots, and learn more about Hitta Läkemedel - Information för förskrivare. Download Hitta Läkemedel - Information för förskrivare and enjoy it on your iPhone, iPad, and iPod touch.

Show more

See More

E-förskrivning och recept - Sveriges läkarförbund

9 hours ago FASS Hitta läkemedel mediciner substanser - Hittaren

Show more

See More

Förskrivningskollen • E-hälsomyndigheten

1 hours ago Från den 27 november 2021 kan fritidsförskrivare logga in med e-legitimationen Freja e-id (öppnas i ny flik) för att skapa förskrivningar. Till fritidsförskrivare hör personer som förskriver läkemedel utanför sitt arbete, pensionerade förskrivare och förskrivare utan anställning.

Show more

See More

FASS Allmänhet - Startsida

6 hours ago FASS.se - läkemedelsinformation för vårdpersonal, patienter och veterinärer. Användning av kakor på Fass.se. På Fass.se använder Lif och våra leverantörer kakor för att säkerställa att webbplatserna fungerar som de ska och för att följa upp och utvärdera användningen av webbplatserna.

Show more

See More

Läkemedel A-Ö - FASS Allmänhet

5 hours ago Läkemedel A-Ö. Här kan du bläddra bland läkemedel på Fass. Klicka på bokstäverna till höger så visas alla läkemedel som börjar på respektive bokstav. Observera att inga parallellimporterade läkemedel, avregistrerade läkemedel eller extemporeläkemedel ingår i denna lista.

Show more

See More

FASS Hitta läkemedel mediciner substanser - Hittaren

10 hours ago FASS FASS.se är Läkemedelsportalen där du har tillgång till aktuell läkemedelsinformation eftersom läkemedelsbeskrivningarna uppdateras praktiskt dagligen. Förutom aktuell läkemedelsinformation hittar du här också en läkarbok och information från flera av Sveriges patientorganisationer. Fass.se är indelad i tre avdelningar, Fass för allmänheten, Fass för förskrivare och Fass ...

Show more

See More

Läkemedelsgenomgångar - Vårdhandboken

10 hours ago När patienten byter vårdform ökar risken för att information om patientens läkemedel missas, missuppfattas eller blir felaktig. ... till förskrivare, legitimerade sjuksköterskor utan förskrivningsrätt och farmaceuter. ... Hitta i artikeln. Läs mer i Vårdhandboken.

Show more

See More

Läkemedelsberäkning Medicinsk ordbok

1 hours ago För vissa läkemedel där det är fråga om läkemedels biologiska effekt, t.ex. insulin och heparin används internationella enheter. Betydelsen av 1 IE varierar från läkemedel till läkemedel. 1 IE = den mängd av ämnet som har samma biologiska verkan som en viss mängd av ett känt standardpreparat.

Show more

See More

Kliniskt farmakologiska principer Läkemedelsboken

11 hours ago Jul 11, 2016 . Njurclearance för många läkemedel är högre hos barn än vuxna räknat per kg kroppsvikt. Därför blir den rekommenderade dosen till barn större för läkemedel som till stor del utsöndras renalt, till exempel gentamycin, cefalosporiner och digoxin. För digoxin är den kroppsviktrelaterade barndosen 3–5 gånger högre än för vuxna.

Show more

See More

Läkemedelsförmånerna Läkemedelsboken

4 hours ago Jun 27, 2016 . För information om detta, se information på Läkemedelsverkets webbplats. Ett receptbelagt läkemedel med generisk konkurrens ska därför bytas ut till det likvärdiga läkemedlet inom sin förpackningsstorleksgrupp som har det lägsta priset per enhet och som finns tillgängligt.

Show more

See More

Så fungerar den kostnadsfria tjänsten för e-recept hos Swevet

1 hours ago E-recepttjänsten är en digital tjänst via Muntra.se för dig som förskrivare att kunna skriva ut läkemedel till djur. Tjänsten hos Muntra för e-recept för djurläkemedel är kostnadsfri för dig som köper läkemedel till ett värde av minst 1 000 kronor per månad av Swevet.

Show more

See More

Produktspecifikt riskhanteringsmaterial - fimea ruotsi - Fimea

10 hours ago Produktspecifikt riskhanteringsmaterial (uusi) I läkemedlens riskhanteringsplaner ingår ofta tilläggsmaterial för en minimering av riskerna (additional risk minimisation materials, till exempel utbildningsmaterial, instruktioner för läkare och patienter, patientkort, minneslistor osv.). Den som innehar försäljningstillstånd för ett ...

Show more

See More

Utbyte av läkemedel • E-hälsomyndigheten

2 hours ago Utbyte av läkemedel. Här hittar du praktisk information om hur uppgifter om läkemedelsförmån och smittskydd förmedlas från vårdgivare till apotek. Innehållet på den här sidan riktar sig främst till dig som är förskrivare eller farmaceut. Lagen (2002:16) om läkemedelsförmåner m.m. har ändrats och utbyte av läkemedel får från ...

Show more

See More

Förskrivarportal - Hjälpmedel för urinblåsa/tarm - Region

4 hours ago

Show more

See More

Läkemedelshantering - Vårdhandboken

3 hours ago Vissa läkemedel kan, om de hanteras felaktigt, leda till ohälsa för den vårdpersonal som hanterar dem. Arbetsmiljölagstiftningen kräver att läkemedelsföretag ska lämna information till hälso- och sjukvården om läkemedel med sådana egenskaper att risker kan tänkas uppstå vid hanteringen i vården och om hur sådana risker kan undvikas.

Show more

See More

Pascal Vårdgivarguiden

8 hours ago Pascal är en webbaserad tjänst för förskrivning av dosförpackade läkemedel samt original/helförpackningar till dospatienter. Förskrivare som loggar in i tjänsten kan se patientens hela läkemedelslista och göra en förskrivning, förskrivningsändring, utsättning eller beställning av original/helförpackningar.

Show more

See More

För dig som medarbetare i Region Stockholm

9 hours ago För att vårdgivare ska kunna skriva ut läkemedel och hjälpmedel behövs olika koder såsom förskrivarkod, arbetsplatskod och hjälpmedelskod. På Vårdgivarguiden finnas all information om koderna samt blanketten "Ansökan om arbetsplatskod för …

Show more

See More

Tolkportalen - logga in i e-tjänsten Vårdgivarguiden

5 hours ago Gå till "Logga in i Tolkportalen" överst på sidan. Välj "Inloggning för vårdpersonal" och logga in med hjälp av eTjänstekort. Net iD behöver vara installerat på datorn. Välj om du vill boka tolk i talade språk eller tolktjänster patienter med dövhet, dövblindhet och grav hörselskada.

Show more

See More

Frequently Asked Questions

  • Har du tillgång till aktuell läkemedelsinformation?

    FASS.se är Läkemedelsportalen där du har tillgång till aktuell läkemedelsinformation eftersom läkemedelsbeskrivningarna uppdateras praktiskt dagligen. Förutom aktuell läkemedelsinformation hittar du här också en läkarbok och information från flera av Sveriges patientorganisationer.

  • Vad är läkemedelsförmåner?

    Läkemedelsförmånerna omfattar normalt sett bara läkemedel som används i öppen vård, där patienten själv svarar för läkemedelskostnaden. Inom slutenvård samt i hemsjukvård svarar landstingen i regel för hela kostnaden.

  • Vad är läkemedelsberäkning?

    Läkemedelsberäkning är för varje sjuksköterska och läkare väsentlig kunskap som handlar om att ge rätt medicin till rätt patient, i rätt mängd, på rätt sätt och vid rätt tidpunkt. Nedan ges kortfattade exempel och beräkningsfunktioner på infusionsmängd, infusionstid, infusionstakt, gasflöden samt mängd och volym.

Have feedback?

If you have any questions, please do not hesitate to ask us.